Skip to main content

suamiku part 1

assalamualaikum semua,


bangun sahur x? aku sahur sebelum tidur je sebab tiap-tiap kali ramadhan kompem azan tinggi menggunung nak sahur tapi last-last tertdo, cuma kadang-kadang aku x tdo terus tunggu sampai subuh, mampu?

lepas ni laki mak dah sibuk berniaga di jalan tar. baju melayu, so i olss berbuka sorang-sorang je, so kalau keje, berbukak kat opis jelah. lagi meriah. 

hari tu aku ada baca pasal laki kak di (green apple) jangan cakap x kenal kak di ye. blog kak di umpama satu santapan jiwa, hari - hari baca. bukan aku saja ye, adik-adik aku semua baca. lepas tu kitaorang gelak-gelak macam kan kamceng gila ngan kak di....haha  

so apabila kak di cerita pasal lelaki dia yang perfectionist, aku pun macam ehh sama. dahle nama sama. sebab nama laki mak wan muhammad * ye i know, sangat  x glemer*. so memang org panggil dia wan. 
laki aku memang berbeza ngan aku.

aku dah kawan ngan dia bertahun-tahun tapi sekalipun dia x pernah korek hidung depan aku. lepas kahwin pun sama, dia hanya korek hidung masa mandi. aku pulak korek hidung setiap masa....hahaha * yeah, bad habit*. sama jugak ngan kentut, 10 tahun kenal, adala 3 kali dia kentut, ko bayangkan. aku, hahaha.

tu belum masuk bab baju. baju dia semua basuh tangan u olls, washing machine tu aku sorang je guna. lepas basuh baju, jangan sesekali try nak hanger ye sebab dia memang pantang. dia akan sidai je. lepas tu angkat, dan lipat. hanger memang kepantangan. kalu aku nak buat dia marah, senang je. aku pegang kolar baju dia kuat-kuat, boleh nampak la muka dia jadi biru....hahaha

dia x akan sesekali pakai baju putih sebab kalau baju tu kotor, memang dia x akan pakai dah. so, dalam wardrobe dia, baju putih memang sikit gila. tu pun dia jarang pakai *tapi aku nyampah hari-hari baju hitam*



tu belum masuk bab lain like jam, kasut. huuuhhh, mengalahkan aku. nati lah sambung...haha

Comments

Zila Zainal said…
sama laa.. kita pun sahur sebelum tidur je.. mcm tak larat nak bangun sahur.. mak selalu bising ekke
shidaidris said…
hahaha, tp shida kalau kat kg bangun je, kat kl ni malas sbb yelah xtau nak makan apa.

kat kg, mama hidangkan semua, bertuah punya anak kan...kehkeh

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …