Tuesday, July 24, 2012

suamiku part 1

assalamualaikum semua,


bangun sahur x? aku sahur sebelum tidur je sebab tiap-tiap kali ramadhan kompem azan tinggi menggunung nak sahur tapi last-last tertdo, cuma kadang-kadang aku x tdo terus tunggu sampai subuh, mampu?

lepas ni laki mak dah sibuk berniaga di jalan tar. baju melayu, so i olss berbuka sorang-sorang je, so kalau keje, berbukak kat opis jelah. lagi meriah. 

hari tu aku ada baca pasal laki kak di (green apple) jangan cakap x kenal kak di ye. blog kak di umpama satu santapan jiwa, hari - hari baca. bukan aku saja ye, adik-adik aku semua baca. lepas tu kitaorang gelak-gelak macam kan kamceng gila ngan kak di....haha  

so apabila kak di cerita pasal lelaki dia yang perfectionist, aku pun macam ehh sama. dahle nama sama. sebab nama laki mak wan muhammad * ye i know, sangat  x glemer*. so memang org panggil dia wan. 
laki aku memang berbeza ngan aku.

aku dah kawan ngan dia bertahun-tahun tapi sekalipun dia x pernah korek hidung depan aku. lepas kahwin pun sama, dia hanya korek hidung masa mandi. aku pulak korek hidung setiap masa....hahaha * yeah, bad habit*. sama jugak ngan kentut, 10 tahun kenal, adala 3 kali dia kentut, ko bayangkan. aku, hahaha.

tu belum masuk bab baju. baju dia semua basuh tangan u olls, washing machine tu aku sorang je guna. lepas basuh baju, jangan sesekali try nak hanger ye sebab dia memang pantang. dia akan sidai je. lepas tu angkat, dan lipat. hanger memang kepantangan. kalu aku nak buat dia marah, senang je. aku pegang kolar baju dia kuat-kuat, boleh nampak la muka dia jadi biru....hahaha

dia x akan sesekali pakai baju putih sebab kalau baju tu kotor, memang dia x akan pakai dah. so, dalam wardrobe dia, baju putih memang sikit gila. tu pun dia jarang pakai *tapi aku nyampah hari-hari baju hitam*



tu belum masuk bab lain like jam, kasut. huuuhhh, mengalahkan aku. nati lah sambung...haha

2 comments:

Zila Zainal said...

sama laa.. kita pun sahur sebelum tidur je.. mcm tak larat nak bangun sahur.. mak selalu bising ekke

shidaidris said...

hahaha, tp shida kalau kat kg bangun je, kat kl ni malas sbb yelah xtau nak makan apa.

kat kg, mama hidangkan semua, bertuah punya anak kan...kehkeh