Tuesday, May 28, 2013

Alhamdulillah, TRW mara ke final PIALA FA

hellooooo semua,

gol penyelamat obinha

amboi kemain kan, mentang-mentang dah x rasa sakit, kemain happy. tambah lagi happy dapat 5 hari MC u olls, dari doc. so dok umah tengok tv.

nasib baik harini x keje sebab dapat tengok game separuh akhir Piala FA timbal balik di TRG. aku dah kompiden menang sebab yelah haritu KEL dah kalahkan TRG 4-1 kot. ikut teori memang susah nak golkan 3-0. ikut teorilah.

tapi nampaknya TRG buktikan teori itu salah dan bola memang bulat. anything can happen in football. TRG lead game tadi dengan 4-0 yer u olls. aku dah maca tercirit tengok bola, berpeluh, menggigil x usah cakaplah. tengok bola tadi memang x leh fokus sangat sebab kang x pasal, aku terberanak...hahaha

memang mula-mula aku ingat KEL dah kalah, siap dah update status bye bye Piala FA kat FB, sekali Obina berjaya menyelamatkan keadaan, so jadi aggregat 5-5. game berjaya dibawa ke masa tambahan 30min. terus macam ada satu semangat dan harapan lagi.

dan terbukti gol dari Dickson tu pun 2 min sebelum masa tambahan berakhir, kalau penalti kompem mak x sanggup nak tengok. game ni memang emosi ye, dengan defend ntah apa-apa, percubaan dari KEL yang hampeh dan semua pemain macam main-main ke letih ke, aku pun x tau.

sebab tu kadang-kadang aku benci tengok game, time aku xleh tengok, KEL menang 4-1, time aku bole tengok memang la menang jugak tapi orang kata menang sakit. 

jangalah KEL main dengan corak mainan harini masa kat final, kompem kalah. x kisahlah jumpa Pahang ke DTFC ke, asal menang sekali lagi untuk PIALA FA. 

No comments: