Monday, May 13, 2013

mom & baby expo and life

selamat hari isnin untuk semua...hehehe

ok, last week aku terima berita sedih. sangat sedih apabila aku dengar, aku rasa nak rebah sebab terlampau terkejut. masa terima berita, aku cuba buat-buat cool sebab x nak nangis since aku ni jenis kalau nangis, aku susah nak berenti. kang x pasal, semua kat opis terkeut tengok aku.

sejak preggy ni aku cukup sensitif apabila  dengar berita pasal baby. kawan aku ni die kahwin lambat sikit dari aku, tapi terus lekat. so, kandungan dia advance sikit dari aku. masa last 2 or 3 weeks, aku ada jumpa adik aku kat opis die, then masa tu borak sekali ngan kawan aku tu.

masa tu dia dah almost 9 months, so masa tau baby die meninggal dalam 9 months, mmg aku xleh terima. masa diorang buat chekup, doc bgtau baby dah meninggal dalam 24-48 hours dah. innalillah. so, sekarang dia dah balik kg, dan dah beranak utk keluarkan baby.

apa yg buat aku ralat sebab banyak benda, satu kandungan dah 9 bulan. kedua, kena beranak dan berpantang secara normal tapi yg keluar dead body. serius, kalau citer pasal dia, mesti air mata menitik. bertuah kan kawan aku dah ada orang tunggu kat syurga :).


ok, enough sad story. aritu aku pegi mom and baby eskpo kat mid. ingat nak pegi hari jumaat lagi tapi malas nak pegi sorang sebab hubby xleh teman. so, aku pegi hari sabtu sebab ada kawan aku nak temankan aku. kawan ni mmg treat aku sangat baik ye sepanjang aku preggy. kadang-kadang rasa nak menitik air mata sebab dia baik sangat.

masa temankan aku, aku penat dan panas sebab ramai orang. so, dia yg tolong beratur untuk aku masa nak buat bayaran. dia yg suggest apa yang patut dibeli, barang apa yang lebih murah dan barang penting supaya aku x membazir.

beruntung aku ada kawan macam die, aku panggil dia jie. dia dah ada anak dua. thank u sooo much jie. 














No comments: