Skip to main content

mom & baby expo and life

selamat hari isnin untuk semua...hehehe

ok, last week aku terima berita sedih. sangat sedih apabila aku dengar, aku rasa nak rebah sebab terlampau terkejut. masa terima berita, aku cuba buat-buat cool sebab x nak nangis since aku ni jenis kalau nangis, aku susah nak berenti. kang x pasal, semua kat opis terkeut tengok aku.

sejak preggy ni aku cukup sensitif apabila  dengar berita pasal baby. kawan aku ni die kahwin lambat sikit dari aku, tapi terus lekat. so, kandungan dia advance sikit dari aku. masa last 2 or 3 weeks, aku ada jumpa adik aku kat opis die, then masa tu borak sekali ngan kawan aku tu.

masa tu dia dah almost 9 months, so masa tau baby die meninggal dalam 9 months, mmg aku xleh terima. masa diorang buat chekup, doc bgtau baby dah meninggal dalam 24-48 hours dah. innalillah. so, sekarang dia dah balik kg, dan dah beranak utk keluarkan baby.

apa yg buat aku ralat sebab banyak benda, satu kandungan dah 9 bulan. kedua, kena beranak dan berpantang secara normal tapi yg keluar dead body. serius, kalau citer pasal dia, mesti air mata menitik. bertuah kan kawan aku dah ada orang tunggu kat syurga :).


ok, enough sad story. aritu aku pegi mom and baby eskpo kat mid. ingat nak pegi hari jumaat lagi tapi malas nak pegi sorang sebab hubby xleh teman. so, aku pegi hari sabtu sebab ada kawan aku nak temankan aku. kawan ni mmg treat aku sangat baik ye sepanjang aku preggy. kadang-kadang rasa nak menitik air mata sebab dia baik sangat.

masa temankan aku, aku penat dan panas sebab ramai orang. so, dia yg tolong beratur untuk aku masa nak buat bayaran. dia yg suggest apa yang patut dibeli, barang apa yang lebih murah dan barang penting supaya aku x membazir.

beruntung aku ada kawan macam die, aku panggil dia jie. dia dah ada anak dua. thank u sooo much jie. 














Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …