Skip to main content

the challenge is ON

Assalamualaikum everyone,



ni back pain. ni aku leh tahan lagi sebab xlah terlampau sakitnya

kepala baby yg dah menurun ke bawah

minggu ni adalah minggu ke 35 aku. so, aku memang kiranya menunggu masa untuk meletop sekarang. sebelum ni, my pregnancy journey was easy, sampaikan aku siap bgtau dengan diri sendiri, kalau macam ni punya mudah bolehlah aku beranak tiap-tiap tahun *sambil gelak*

tapi sekarang dah x boleh gelak sebab sejak semalam, the pain was ON. yup, suddely yesterday, aku rasa sangat sakit kat celah kelangkang aku. sakit yg amat yang membuatkan aku susah gila nak berjalan. aku hanya boleh duduk je tapi aku still kena bangun sebab nak pergi toilet and so on. 

aku cuba paksa diri aku berjalan tapi ia ibarat setiap kali ko nak berjalan ada orang tekan ko sangat kuat yg mana berat ko ialah 45 kg, tapi orang yg tekan ko 3 kali ganda berat. kalau tekan kat bahu pun dah sakit amat, cuba ko bayangkan kalau kat kelangkang. pedih, senak dan berat.

setiap kali aku paksa diri aku berjalan, hampir nak menitik air mata aku tapi aku kena paksa since aku kena kerja, kena pegi toilet, kena buat itu, kena buat ini. masa duduk pun ko boleh rasa senak kat bawah, yg mana ko boleh rasa kepala baby menolak ke bawah.

one of my auntie said ni sbb aku kecik, so dia punya pain berganda. aku tau ramai ibu yg penderitaan dia lagi hebat dari aku, tapi tapi disebabkan selama ni my pregnancy sickness is bearable for me. setakat muntah, pening, sakit pinggang, panas, kerap kencing....semuanya masih boleh aku tanggung dengan senyuman.

but not this time coz its really PAIN. buat pertama kali, aku menangis sebab terlampau sakit. YA ALLAH, ko hilangkan sakit aku ni sebab aku masih lagi kena bekerja dan mengadap mu. mungkin selama ni aku lupa nak berterima kasih dan bongkak sebab dikurniakan with  easy pregnancy journey.




Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…