Saturday, May 25, 2013

the challenge is ON

Assalamualaikum everyone,



ni back pain. ni aku leh tahan lagi sebab xlah terlampau sakitnya

kepala baby yg dah menurun ke bawah

minggu ni adalah minggu ke 35 aku. so, aku memang kiranya menunggu masa untuk meletop sekarang. sebelum ni, my pregnancy journey was easy, sampaikan aku siap bgtau dengan diri sendiri, kalau macam ni punya mudah bolehlah aku beranak tiap-tiap tahun *sambil gelak*

tapi sekarang dah x boleh gelak sebab sejak semalam, the pain was ON. yup, suddely yesterday, aku rasa sangat sakit kat celah kelangkang aku. sakit yg amat yang membuatkan aku susah gila nak berjalan. aku hanya boleh duduk je tapi aku still kena bangun sebab nak pergi toilet and so on. 

aku cuba paksa diri aku berjalan tapi ia ibarat setiap kali ko nak berjalan ada orang tekan ko sangat kuat yg mana berat ko ialah 45 kg, tapi orang yg tekan ko 3 kali ganda berat. kalau tekan kat bahu pun dah sakit amat, cuba ko bayangkan kalau kat kelangkang. pedih, senak dan berat.

setiap kali aku paksa diri aku berjalan, hampir nak menitik air mata aku tapi aku kena paksa since aku kena kerja, kena pegi toilet, kena buat itu, kena buat ini. masa duduk pun ko boleh rasa senak kat bawah, yg mana ko boleh rasa kepala baby menolak ke bawah.

one of my auntie said ni sbb aku kecik, so dia punya pain berganda. aku tau ramai ibu yg penderitaan dia lagi hebat dari aku, tapi tapi disebabkan selama ni my pregnancy sickness is bearable for me. setakat muntah, pening, sakit pinggang, panas, kerap kencing....semuanya masih boleh aku tanggung dengan senyuman.

but not this time coz its really PAIN. buat pertama kali, aku menangis sebab terlampau sakit. YA ALLAH, ko hilangkan sakit aku ni sebab aku masih lagi kena bekerja dan mengadap mu. mungkin selama ni aku lupa nak berterima kasih dan bongkak sebab dikurniakan with  easy pregnancy journey.




No comments: