Skip to main content

the challenge is ON

Assalamualaikum everyone,



ni back pain. ni aku leh tahan lagi sebab xlah terlampau sakitnya

kepala baby yg dah menurun ke bawah

minggu ni adalah minggu ke 35 aku. so, aku memang kiranya menunggu masa untuk meletop sekarang. sebelum ni, my pregnancy journey was easy, sampaikan aku siap bgtau dengan diri sendiri, kalau macam ni punya mudah bolehlah aku beranak tiap-tiap tahun *sambil gelak*

tapi sekarang dah x boleh gelak sebab sejak semalam, the pain was ON. yup, suddely yesterday, aku rasa sangat sakit kat celah kelangkang aku. sakit yg amat yang membuatkan aku susah gila nak berjalan. aku hanya boleh duduk je tapi aku still kena bangun sebab nak pergi toilet and so on. 

aku cuba paksa diri aku berjalan tapi ia ibarat setiap kali ko nak berjalan ada orang tekan ko sangat kuat yg mana berat ko ialah 45 kg, tapi orang yg tekan ko 3 kali ganda berat. kalau tekan kat bahu pun dah sakit amat, cuba ko bayangkan kalau kat kelangkang. pedih, senak dan berat.

setiap kali aku paksa diri aku berjalan, hampir nak menitik air mata aku tapi aku kena paksa since aku kena kerja, kena pegi toilet, kena buat itu, kena buat ini. masa duduk pun ko boleh rasa senak kat bawah, yg mana ko boleh rasa kepala baby menolak ke bawah.

one of my auntie said ni sbb aku kecik, so dia punya pain berganda. aku tau ramai ibu yg penderitaan dia lagi hebat dari aku, tapi tapi disebabkan selama ni my pregnancy sickness is bearable for me. setakat muntah, pening, sakit pinggang, panas, kerap kencing....semuanya masih boleh aku tanggung dengan senyuman.

but not this time coz its really PAIN. buat pertama kali, aku menangis sebab terlampau sakit. YA ALLAH, ko hilangkan sakit aku ni sebab aku masih lagi kena bekerja dan mengadap mu. mungkin selama ni aku lupa nak berterima kasih dan bongkak sebab dikurniakan with  easy pregnancy journey.




Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …