Skip to main content

my first niece *syukur sangat-sangat*

Selamat hari pekerja semua, hamboiihh seronok ye ada dah yang balik kg untuk mengundi. aku balik 3hb ni, x sabarnyaa aku nak balik utk tunaikan tanggungjawab.

ok, skip pasal mengundi. semalam, bertambah lagi seorang ahli baru dalam family aku iaitu dengan kehadiran seorang anak sedara baru yang pertama perempuan. anak adik aku, kalau korang follow blog aku, taulah yang aku kahwin sekali ngan adik aku.

cuma beza sehari je utk akad nikah. aku 5/6, adik aku 6/6 dan reception sekaligus. tapi adik aku preggy dulu barulah 2 bulan lepas tu aku menyusul. so, semalam baby yang ditunggu-tunggu telah keluar setelah lebih 9 bulan menunggu. adik aku punya EDD (estimate due date) ialah last week friday. 

lepas EDD, doc akan bagi masa seminggu utk baby keluar, sekiranya masih x sakit doc akan induce. so, aku memang harap adik aku x kena induce dan beranak normal. alhamdulillah, adik aku beranak normal. walau agak lama kat labour room dari kul 5 petang sebab bukaan sikit sangat dan adik aku yang asyik tertido je disebabkan ubat yg menyebabkan baby pun tdo. 

dari sejam ke sejam kitaorang tunggu iaitu aku, hubby, mama, adik aku dan keluarga mentua. dan akhirnya penantian berakhir pada pukul 2.10am selamat melahirkan baby perempuan seberat 3.52kg. memang tembam pipi dia dan kening memang lebat. *besar nanti mesti jadi macam rani mukherjee atau kajol....hikhik*.

tgk pipi dia, bulat kan


ada jugak gambar mak buyung yg keletihan di labour room

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …