Wednesday, May 1, 2013

my first niece *syukur sangat-sangat*

Selamat hari pekerja semua, hamboiihh seronok ye ada dah yang balik kg untuk mengundi. aku balik 3hb ni, x sabarnyaa aku nak balik utk tunaikan tanggungjawab.

ok, skip pasal mengundi. semalam, bertambah lagi seorang ahli baru dalam family aku iaitu dengan kehadiran seorang anak sedara baru yang pertama perempuan. anak adik aku, kalau korang follow blog aku, taulah yang aku kahwin sekali ngan adik aku.

cuma beza sehari je utk akad nikah. aku 5/6, adik aku 6/6 dan reception sekaligus. tapi adik aku preggy dulu barulah 2 bulan lepas tu aku menyusul. so, semalam baby yang ditunggu-tunggu telah keluar setelah lebih 9 bulan menunggu. adik aku punya EDD (estimate due date) ialah last week friday. 

lepas EDD, doc akan bagi masa seminggu utk baby keluar, sekiranya masih x sakit doc akan induce. so, aku memang harap adik aku x kena induce dan beranak normal. alhamdulillah, adik aku beranak normal. walau agak lama kat labour room dari kul 5 petang sebab bukaan sikit sangat dan adik aku yang asyik tertido je disebabkan ubat yg menyebabkan baby pun tdo. 

dari sejam ke sejam kitaorang tunggu iaitu aku, hubby, mama, adik aku dan keluarga mentua. dan akhirnya penantian berakhir pada pukul 2.10am selamat melahirkan baby perempuan seberat 3.52kg. memang tembam pipi dia dan kening memang lebat. *besar nanti mesti jadi macam rani mukherjee atau kajol....hikhik*.

tgk pipi dia, bulat kan


ada jugak gambar mak buyung yg keletihan di labour room

No comments: