Sunday, May 5, 2013

hari yang ditunggu telah tiba

assalamualaikum kepada pengundi semua....


warrgghhh, hari yang ditunggu dah tiba. kemain dari dulu dok berdebar bilala pilihanraya ni, tunggu punya tunggu barulah PM kita bagi satu tarikh iaitu 5 MEI 2013. 

sejak haritu semua pun dok excited nak menunggu 5 mei. nak mengharungi 5 mei tu macam-macam cerita keluar dari tv, paper, magazine, internet dan banyak lagi. yelah, semua parti dok sibuk berkempen x kiralah kerajaan atau pembangkang, masing-masing nak tunjuk dioranglah paling bagus.

budaya berkempen kita ni banyak kepada mengutuk parti lawan bukannya pakat bertanding nak tunjukkan siapa bagus. adalah tunjuk tapi paling banyak mengata, mengeji dan menghina. tapi aku paling suka ada satu article kat fb yang aku baca, dia bgtau " dont sell features, sell benefit".

so, kalau compare benefit memang banyak kat PR lah walau semua masih ragu-ragu samada PR boleh buat ke x? itu belakang cerita sebab bagi aku kalau betul kemenangan berpihak di pihak mereka (insyaAllah) mmang aku akan tuntut janji mereka sampai ke lubang cacing. gitorhhhh

as for kelantan since aku org kelantan, serius aku memang tetap nak PAS mentadbir. sebab aku dah selesa dan aku x rasa aku nak tukar. untuk apa tukar kalau dah selesa kannn? cumanya kalau PAS dapat conquer Malaysia, itu paling nak sebab duit bolehlah disalurkan ke jalan yang betul.

apa pun x sabar nak tgguu malam ni....kemain semua org berdebar kan. sama-sama kita doakan hanya parti dan orang yang betul-betul ikhlas untuk memajukan rakyat dan negara saja yang akan menang. aminnn


No comments: