Saturday, May 18, 2013

mari bercerita tentant pregnancy weeks - 34 weeks

happy weekend to everyone in malaysia.

hi, kita suka sebab br kenyang

mak preggy 8 months ++ tapi kat depan mak anak dara tau...hikhik

terima kasih najmi sbb sorokkan perut mak

the bride and groom

gambar wajib

nilah kuih talam tu
yang cendol dan ubi sangat marbeles yeee

ahp geng

harini aku ada jemputan kahwin, which is one my staff yang kahwin. dan paling x leh blah dia punya hubby pun keje tempat yang sama. apalagi, semua pun teruja nak pegi. semua pakat apply cuti dan kitaorang konvoi beramai-ramai ke rumahnya di bangi.

my staff tu (fatimah) memang comel sangat harini. dia punya theme baby blue and pink. sebab dia jenis yang x pernah mekap dan pakaian pun jenis tudung bawal yang dijatuhkan kalau kat opis, so when she wearing baju kurung yang glemer plus mekap plus shawl, mmg nampak perbezaan dia.

makanan kat umah fatimah memang sedap. type ni sambil teringat balik daging die. yang lembut dan penuh terasa. lepas tu siap ada kuih talam yang macam-macam jenis. dan nak lagi special ada ice cream. huwargghhh, memang puas hati pegi dan makan.

back to pregnancy story, sebab dah 8 bulan ++, aku dah mula rasa kebas di kaki. kalau dah duduk especially duduk atas lantai, nak bangun kemain payah. agak seksa sikit dan pergerakan memang makin slow. jalan sikit dah termengah-mengah walhal naik 10kg je kot. 

kalau tidur,  dah x selesa tidur terlentang (dia macam kat perut ko, ada orang letak bata berkilo-kilo) mesti kena mengiring. dan kalau mula-mula tidur mengiring ke kiri, bahu dah lenguh, nak tukar ke kanan.....kemain seksa. slow jeee tukar. 

orang kata kaki akan start cramp la apa. aku dah mula cuak sebab aku still lagi drive ke tempat keje. janganlah cramp time driving, Ya Allah bantulah aku. sekarang dah kena pk bila start nak apply cuti before delivery, ikutkan hati malas nak cuti awal sebab yelah nanti gaji x dibayar :(

tapi beranak ni kang unpredictable yang mana x boleh nak jangka kann. nak kena tanya nurse dulu, then apply cuti balik ke rumah. x sabar nak beranak sebab nak jumpa baby. selama ni baby cuma dengar suara mommy je kann.....hehehe. :)

No comments: