Skip to main content

kalau nak berniaga,servis terbaik memang sangatla pnting dan paling utama

huh, aku mengigau ke apa, 1 hari update 2 entry, xper, tengah banyak idea, kita layankan jelah ye

ko rasa dalam bisnes apa yang paling utama, x yah cakapla kualiti produk, marketing, network. aku tau itu semua memang penting tapi apa yang buat pelanggan lekat dan setia ngan anda. kualiti/servis yang anda offer samada terbaik atau terhampeh.

ni makanan wajib aku gi mamak, maggi goreng, x tau kenapa

aku memang minat berniaga, x yah tipulah, berniaga ni cita-cita aku paling ulung sebab aku memang x suka kerja ngan orang, aku x suka peraturan, aku x suka hipokrasi, aku x suka politik. aku cuma suka duit saja.

walau aku hanya berbisnes kecik-kecik saja dekat internet, aku memang plan nak besarkan bisnes aku lepas raya (baru dapat modal so doa-doakan ye plan aku menjadi). dah, aku membebel lain entry la pasal ni sebab panjang sangat.

korang suka pegi mamak x? kalau korang dok kl memang mamak ni orang kata ibarat gula dan manusia. eh apa kaitan, maksud aku manusia makan kat mamak, macam dia perlukan gula dalam hidup dia, hari-hari mau. mamak punya makanan bukannya sedap, dah boleh hafal pun, balik-balik lauk yang dah dipanaskan beberapa kali, segala jenis roti, segala jenis goreng-goreng yang xder lauk pun.


pemandangan biasa di kedai mamak

tapi peliknya, pegila mamak mana pun, mesti penuh padahal bukan murah sangat. kalau kat bangsar tu, ada je yang mahal tapi tetap ramai orang. sebab kenapa, satu je, servis cepat dan 24 jam. ko boleh buat dua benda tu, kompem kedai ko ramai orang. servis yang walaupun ramai orang, ko x yah tunggu sampai hampir sejam semata-mata untuk teh tarik




aku sebenarnya kesal dengan satu servis yang aku ambil. aku ada beli skirt 8 helai (aku ngan adik2 aku). janjinya 3 minggu tapi dah 2 bulan lebih masih x sampai. custom made katanya. yang buat aku kesal, aku nak pakai time raya dan satu lagi adik bongsu aku akan fly ke uk lepas raya, so kalau x dapat macam mana aku nak bagi?

kalau selepas raya, aku x dapat jugak, memang aku akan reveal the owner, maaf

Comments

beautyinsilence said…
aku faham perasaan ko tu shida.aku pn sama.cuma yg heran nya ada sorg tu confirmation code punya men jauh,tp item smpai dlu! hampeh! pas ni xmo order sdh!
shidaidris said…
hehe...tau ke shida maksud kat sapa? tu lah kan, nak kata x kena, x kata sakit hati...huhu

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.