Tuesday, August 16, 2011

kegilaan mama aku terhadap kain

salam 16 ramadhan semua. amacam puasa, ok dop?

aku dibesarkan ngan abah dan mama yang bekerja. aku bangga jadi anak yang kedua ibu bapa aku bekerja sebab diorang bukanla yang jenis kerja x hingat dunia. mama aku keje kerajaan je kot. sharp kul 5 berdesupla balik. gle kau nak buat ot atau keje lebih masa, memang haram bagi mama aku.



ni je gambar aku jumpa mama aku dalam pakaian baju kurung, lain semua seluar

so, almaklumla mama aku orang kelantan dan kerja sana so pakaian sehari-hari adalah baju kurung. mama aku punya gile terhadap kain , kalau ko tengok koleksi baju dia, boleh menangis. dari aku kecik, aku dah tengok yang mama aku ni pandai betul bergaya (ni bukan sebab mama sendiri tapi pandangan akula).

dari dulu time bunga, labuci dan sekarang manik. apa yang mama akux try dan kain mama aku memang xder yang murah, semua nak yang ratus-ratus dan banyak ye. boleh dikatakan sebulan, mama aku jahit lebih berpasang-pasang baju. x percaya, datang umah aku...

sekarang mama aku tengah gila baju kosong thai silk dan dia akan jahit manik. tukang jahit manik adik dia sendiri yang x menang tangan menjahit walau customer hanyalah mama aku sorang. tukang jahit mama aku saja 3 orang.

tapi mama aku memang berjaya mempengaruhi orang lain supaya ikut gile sama dia. kawan-kawan mama aku yang satu opis telah berjaya dihasut oleh mama aku dan sekarang semuanya gila kain mahal macam mama aku. sebab tu mama aku suka datang kl sebab dia nak shopping gulatis dan jakel sambil beli kain untuk kawan2 dia jugak.

aku rasala kalaula semua baju-baju mama aku boleh ditukar ngan cash, aku rasa dah boleh beli audi satu.....haha

No comments: