Wednesday, August 3, 2011

khairul fahmi n elia vs jimmy shanley n suhaila

salam ramadhan semua perempuan dan lelaki beriman

aku x kira bulan ramadhan pun nak gosip, bencila time bulan puasala gosip makin hebat dan menarik hati....haha dasar kepochi kan....kehkeh

so dua pasangan nama di atas kalau korang orang malaysia dan baca paper metro (metro kan paling kepochi) memang korang akan kenal pasangan tersebut iaitu

1) pasangan pertama - jimmy shanley dan suhaila
ni pasangan paling meletop disebabkan makin lama berita diorang makin panas. makin dikorek oleh wartawan, makin banyak pendedahan yang meletop. jimmy shanley seorang selebriti iaitu pengacara trek selebriti dan akademi fantasia. suhaila pulak anak jutawan kosmetik natasya. berkahwin dan baru melahirkan anak tetapi sejak berkahwin lagi kehidupan mereka x macam pasangan lain.


2) pasangan kedua - khairul fahmi dan elia
ni pasangan paling famous sekarang. nak tau kenapa meh aku cerita sikit pasal diorang. khairul fahmi (goalkeeper malaysia and kelantan and very talented person). elia (student at uitm machang). bercinta 2 tahun lebih dan baru je bertunang dan bakal berkahwin october ni tapi sayangnya baru je putus tunang. by the way elia ada blog yang agak femes jugaklah


aku banyak dengar komen orang, so aku pun nak tambah jugak. malas nak tambah dalam blog orang, aku tambah dalam blog sendiri....baru boleh tulis komen panjang ye dop?

bagi pasangan pertama - kedua-dua pun salah samada belah lelaki atau perempuan. apa-apa pun aku mesti agak bias kepada perempuan....hikhik. bagi aku elia tu salah sebab banyak sangat pendedahan yang dia buat iaitu start menulis percintaan mereka kat blog secara detail. yee, aku faham orang tengah bahagia, so kalau boleh semua nak ceritakan.

jadi apabila berlaku perbalahan, elia pun turut membuat perkara yang sama iaitu bercerita di blog, twitter dan facebook. dan akibatnya keadaan menjadi makin parah disebabkan campurtangan keluarga. dan untuk khairul fahmi pulak mungkin tekanan datang dari banyak pihak dan pada masa yang sama dia memikul tanggungjwab yang besar membuatkan dia mengambil keputusan untuk putus saja. dalam hal ini. tapi sebab utama, sebab dan xder cinta di hati apek. yup, kalau dah tiada cinta, apa pun rasa beban.

bagi pasangan kedua - jimmy bagitau suhaila x nak jumpa dia dan bukan isteri yang baik dan jimmy banyak bercerita di media tentang kemelut rumah tangga mereka manakala suhaila senyap je sehinggalah suhaila beranak dan melahirkan anak barulah dia bersuara. suhaila pulak bgtau jimmy suka mencederakan dia dan anti sosial. jimmy nak suhaila berubah tapi suhaila pulak inginkan kebebasan dan sekaligus bertekad untuk bercerai.

bercerai adalah perkara yang paling dibenci oleh ALLAH walaupun dibenarkan dalam islam. kalau betulla penceraian yang terbaik untuk mereka baiklah bercerai dari bergaduh di media. aku x pasti kenapa tapi aku nampak dah x ada cinta di hati suhaila sebab dia memang bertegas x akan berbaik dah ngan jimmy.

kesimpulan di sini, bagi aku kalau dah tiada cinta di hati pasangan, semua perkara akan jadi membebankan dan menyakitkan hati. kepada kedua-dua pasangan harap korang dapat mencari penyesaian yang terbaik.


No comments: