Skip to main content

khairul fahmi n elia vs jimmy shanley n suhaila

salam ramadhan semua perempuan dan lelaki beriman

aku x kira bulan ramadhan pun nak gosip, bencila time bulan puasala gosip makin hebat dan menarik hati....haha dasar kepochi kan....kehkeh

so dua pasangan nama di atas kalau korang orang malaysia dan baca paper metro (metro kan paling kepochi) memang korang akan kenal pasangan tersebut iaitu

1) pasangan pertama - jimmy shanley dan suhaila
ni pasangan paling meletop disebabkan makin lama berita diorang makin panas. makin dikorek oleh wartawan, makin banyak pendedahan yang meletop. jimmy shanley seorang selebriti iaitu pengacara trek selebriti dan akademi fantasia. suhaila pulak anak jutawan kosmetik natasya. berkahwin dan baru melahirkan anak tetapi sejak berkahwin lagi kehidupan mereka x macam pasangan lain.


2) pasangan kedua - khairul fahmi dan elia
ni pasangan paling famous sekarang. nak tau kenapa meh aku cerita sikit pasal diorang. khairul fahmi (goalkeeper malaysia and kelantan and very talented person). elia (student at uitm machang). bercinta 2 tahun lebih dan baru je bertunang dan bakal berkahwin october ni tapi sayangnya baru je putus tunang. by the way elia ada blog yang agak femes jugaklah


aku banyak dengar komen orang, so aku pun nak tambah jugak. malas nak tambah dalam blog orang, aku tambah dalam blog sendiri....baru boleh tulis komen panjang ye dop?

bagi pasangan pertama - kedua-dua pun salah samada belah lelaki atau perempuan. apa-apa pun aku mesti agak bias kepada perempuan....hikhik. bagi aku elia tu salah sebab banyak sangat pendedahan yang dia buat iaitu start menulis percintaan mereka kat blog secara detail. yee, aku faham orang tengah bahagia, so kalau boleh semua nak ceritakan.

jadi apabila berlaku perbalahan, elia pun turut membuat perkara yang sama iaitu bercerita di blog, twitter dan facebook. dan akibatnya keadaan menjadi makin parah disebabkan campurtangan keluarga. dan untuk khairul fahmi pulak mungkin tekanan datang dari banyak pihak dan pada masa yang sama dia memikul tanggungjwab yang besar membuatkan dia mengambil keputusan untuk putus saja. dalam hal ini. tapi sebab utama, sebab dan xder cinta di hati apek. yup, kalau dah tiada cinta, apa pun rasa beban.

bagi pasangan kedua - jimmy bagitau suhaila x nak jumpa dia dan bukan isteri yang baik dan jimmy banyak bercerita di media tentang kemelut rumah tangga mereka manakala suhaila senyap je sehinggalah suhaila beranak dan melahirkan anak barulah dia bersuara. suhaila pulak bgtau jimmy suka mencederakan dia dan anti sosial. jimmy nak suhaila berubah tapi suhaila pulak inginkan kebebasan dan sekaligus bertekad untuk bercerai.

bercerai adalah perkara yang paling dibenci oleh ALLAH walaupun dibenarkan dalam islam. kalau betulla penceraian yang terbaik untuk mereka baiklah bercerai dari bergaduh di media. aku x pasti kenapa tapi aku nampak dah x ada cinta di hati suhaila sebab dia memang bertegas x akan berbaik dah ngan jimmy.

kesimpulan di sini, bagi aku kalau dah tiada cinta di hati pasangan, semua perkara akan jadi membebankan dan menyakitkan hati. kepada kedua-dua pasangan harap korang dapat mencari penyesaian yang terbaik.


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…