Skip to main content

orang gile pun x semarah ni

tengok, gile punya calar kan.....memamg b*** itu orang,
semoga orang tu sakit perut 30hari 30 malam dan x boleh beraya dengan aman!!!!


yup, aku dalam keadaan marah yang amat amat sangat

harini aku balik dari keje and then nak masuk kereta perasan satu benda yang amaaaatttt menyakitkan hati iaitu kereta aku telah dicalarkan oleh bahalol mana. memang gampang, maaf entri ni akan penuh dengan carutan.

sepanjang aku pakai kereta 2 tahun, aku x pernah calarkan kereta aku dan kereta orang lain. yup, i call myself lousy n very amatur driver, sebab tu aku sangat berhati-hati time drive kelajuan aku adalah 80-100 tu pun aku akan sentiasa kekalkan 80km per hour. kalau parking, aku akan make sure parkingku x menggangu kereta lain nak keluar atau masuk

alih-alih hari ni (aku baru perasan (-__-)) kereta aku ada bukan setakat calar tapi color kereta dah x ada, warna merah bertempek. gerammnya ya ALLLAH tuhan je yang tau. nak menangis pun ada, meraung pun ada tepi macam terlebih pulak, last2 buat bodoh je sebab nak cover sakit hati. nampaknya aku kena tukar bumper depan since kanan dan kiri ada kesan calar (semuanya orang buat ye, so dah 3 kali orang calarkan kereta aku)

nasi tambah: apalah nasib kena time ramadhan, nampaknya lepas raya baru leh baiki

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.