Monday, June 11, 2012

WEDDING STORIES 19 : review my reception dress

assalamualaikum u olls,

mula-mula sekali syukur ke hadrat ilahi sebab semua majlis dah selesai. alhamdulillah, rasa lega sangat sebab dah xperlu nak amik tahu pasal wedding thingy, sekarang dah boleh fokus pada benda lain. rite now, its time for home decoration. yeay

tapi tentang kahwin, aku akan review sikit demi sikit coz i've been asking by many people about my wedding dress (bajet retis kan). so, aku cerita kat sini ye. 

wedding dress for reception tu sebenarnya banyak kekurangannya. tapi xperlah, itu je yang termampu. mula-mula sebenarnya nak canary yellow (kuning cair) tapi masa beli tersilap beli kuning jagung. oklah since cantik jugak. pening jugak nak buat design apa since xnaklah yang simple sangat (raja sehari katanya) kannn. tapi x naklah yang over sangat.

then, i decide to use this design. kain ialah chiffon from gulatis (8 meter kot beli sebab kain meleret). sebenarnya dress ni cantik kalau event dibuat di dewan atau hotel dan pakai pulak heel 5 inch but since majlis buat di rumah je dan laki mak pun x tinggi sangat, xlehla hoverr kannn.

tudung dan veil pulak memang masalah sbb ianya not as im expected. sangat sedih tapi mak redha jee. kaler pun x macam aku nak coz im request for salmon pink tapi dapat shocking salmon pink. tudung dan veil kita citer lain entry ye sebab panjang ceritanya.

baju tu kalau design asal memang plain cuma di bahagian lengan dia jahit dengan lace manakala kat tingkat-tingkat baju tu dia jahit manik. sangat simple, no beads,pearl at all. but since baju aku kosong sangat, aku nak bunga macam ni. 

sangat cantik kan. meletop ngan bunga, pearl and manik
.

tapi sayangnya bunga macam ni xder yang jual. kena buat sendiri dan tangan aku memang keras ye, memang hancur kalau buat sendiri. cari punya cari x ada yang boleh buat since masa dah suntuk. sebab tu aku tampal bunga biasa dan jahit pearl keliling. (dengan bantuan adik aku yang tampal bunga dan jahit pearl)

inilah my inspiration, her version of course lagi stunning
tengok tangan dia, lace dan depan tingkat2 baju tu ada manik

back view

my version
(ini jelah pic yang paling clear)

p/s: lepas ni baju akad dan sanding aku. juga baju akad dan sanding adik aku, aku nak sewa, saper berminat , sila email aku okeh. full review after this okeh!

1 comment:

Outbound di Malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !