Tuesday, June 19, 2012

WEDDING STORIES 22: post wedding photo shoot

hi u olls, tengah buat apa semua. mak baru lepas makan maggi je *bergenang air mata tengok purse*

okeh, sekarang nak cerita pasal pre wedd and post wedd. aku x nafikan memang teringin nak buat pre wedd, serius weih sebab tengok kemain lagi kan bakal-bakal perantin buat pre wedd. tapi pk punya pk sebab nak keluar duit lagi (tu belum campur mesti nak beli baju baru dan juga props lagi, lagi banyak duit keluar kannn). so, mak cancel kan je walau agak sedih jugak *kemain hover*

then, when we are discussing with aizu (my op), he gives us one post wedding photoshoot for free. yeay. post wedding mesti lagi best kan sebab x perlu cover-cover dan dok jauh-jauh dah sebab dah HALAL....hahaha.

then, aizu cakap ada satu tempat kat pcb (pantai cahaya bulan) yang memang cantik untuk ambik gambar. so, kitaorang (me n my sis) setuju jee.

a day before the post wedding, time akad adik aku, aizu dah beberapa kali mention suruh sampai awal, lebih kurang pukul 7.30 di kota bharu sebab kalau pagi x panas dan lagii cantik dia punya scenery. so, kemain lagi we agree, adik aku siap cakap 6.30 dia akan kejutkan aku, x bangun siap.

but u know what happen, dua-dua x bangun...kahkah. nasib baik my hubby punya jam berbunyi pada pukul 7.30, aku dahla x gosok lagi baju, ngan tudung x plan, props x letak lagi. pakai apa je yang ada, mekap sikit-sikit dan rembat apa je yang ada.

pukul 9 baru kitaorang sampai pcb....hahaha. aizu siap boleh tertido lagi dalam kereta dia, dia bgtau dia siap makan colek lagi awal-awal pagi. then, kitaorang terus bergerak. apa lagi, start lah bergambar.

inilah hasilnya, kalau pagi lagi best sebab x panas dan lagi cantik. ni tahan ni walhal panas gila kot...haha *salah sendiri*

the view
ni x cantik since nampak pasir, wait for the real pics

see baju mak x plan, serabai je

sepatutnya pilih color lain kan, baru lagi menyerlah
 lupa nak bgtau, this taken from my second op, amirafiq, check his fb
 http://www.facebook.com/pages/Amirafiqs-Photography/341802359179862

3 comments:

Ms Fiza said...

Canteekkk.., suker2...

Ms Fiza said...

Canteekkkk la shid..l

shidaidris said...

hehe, tq ijah, ijah pun boleh buat time annivessary, lagi comey