Skip to main content

WEDDING STORIES 22: post wedding photo shoot

hi u olls, tengah buat apa semua. mak baru lepas makan maggi je *bergenang air mata tengok purse*

okeh, sekarang nak cerita pasal pre wedd and post wedd. aku x nafikan memang teringin nak buat pre wedd, serius weih sebab tengok kemain lagi kan bakal-bakal perantin buat pre wedd. tapi pk punya pk sebab nak keluar duit lagi (tu belum campur mesti nak beli baju baru dan juga props lagi, lagi banyak duit keluar kannn). so, mak cancel kan je walau agak sedih jugak *kemain hover*

then, when we are discussing with aizu (my op), he gives us one post wedding photoshoot for free. yeay. post wedding mesti lagi best kan sebab x perlu cover-cover dan dok jauh-jauh dah sebab dah HALAL....hahaha.

then, aizu cakap ada satu tempat kat pcb (pantai cahaya bulan) yang memang cantik untuk ambik gambar. so, kitaorang (me n my sis) setuju jee.

a day before the post wedding, time akad adik aku, aizu dah beberapa kali mention suruh sampai awal, lebih kurang pukul 7.30 di kota bharu sebab kalau pagi x panas dan lagii cantik dia punya scenery. so, kemain lagi we agree, adik aku siap cakap 6.30 dia akan kejutkan aku, x bangun siap.

but u know what happen, dua-dua x bangun...kahkah. nasib baik my hubby punya jam berbunyi pada pukul 7.30, aku dahla x gosok lagi baju, ngan tudung x plan, props x letak lagi. pakai apa je yang ada, mekap sikit-sikit dan rembat apa je yang ada.

pukul 9 baru kitaorang sampai pcb....hahaha. aizu siap boleh tertido lagi dalam kereta dia, dia bgtau dia siap makan colek lagi awal-awal pagi. then, kitaorang terus bergerak. apa lagi, start lah bergambar.

inilah hasilnya, kalau pagi lagi best sebab x panas dan lagi cantik. ni tahan ni walhal panas gila kot...haha *salah sendiri*

the view
ni x cantik since nampak pasir, wait for the real pics

see baju mak x plan, serabai je

sepatutnya pilih color lain kan, baru lagi menyerlah
 lupa nak bgtau, this taken from my second op, amirafiq, check his fb
 http://www.facebook.com/pages/Amirafiqs-Photography/341802359179862

Comments

Ms Fiza said…
Canteekkk.., suker2...
Ms Fiza said…
Canteekkkk la shid..l
shidaidris said…
hehe, tq ijah, ijah pun boleh buat time annivessary, lagi comey

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…