Saturday, June 23, 2012

WEDDING STORIES 23: wedding colors

selamat malam semua. malam jumaat ni buat apa...kehkeh. amboiihhh lepas kahwin, terserlah kegatalan ko ye shida.

me now happy with my married life. rasa tenang dan hari-hari x sabar balik rumah...kahkah. yerlah, dulu dok umah sorang je sekarang berdua. dulu, kalau keluar balik lambat-lambat pun x kisah, sekarang rasa malasnya keluar baiklah lepak umah je. kalau keluar pun, nak cepat-cepat balik rumah since keluar-keluar ni dah bertahun-tahun buat masa belum kahwin.

now, i want to talk about the color that i choose for my wedding. untuk ketiga-tiga events, aku pilih dua color tapi untuk bersanding dan bertandang, color dia not as my dream *mak redha jelah sebab benda dah lepas kann*

1) akad - as everyone can see, i choose off white n lime green. why? coz off white memang sinonim kan dengan akad, rasa suci murni gitu, manakala lime green sebab aku x nak baju nampak putih sangat. plain white from to to toe. so, if we add colors, rasa lebih berseri gitteww.

tangkai bunga panjang sangat kan...kehkeh





2) reception - actually i want canary yellow plus with salmon pink. below is my inspiration. tapi ianya jadi agak berbeza due to technical problem. aku terbeli kuning jagung manakala tudung jadi salmon pink terang.




aku boleh terima lagi color tudung ni walau agak terang dari apa yang aku nak tapi tampalan lace ngan jahitan manik dia, serius aku x puas hati *kenapalah aku x terpk pakai macam ni je biarlah x nampak lace, lagi kemas kot*

3) second reception - i choose peach and grey. tapiiii malangnya ia jadi lain sebab mula-mula aku beli kain lycra but since my tailor bagitau yang lycra akan membuatkan baju nampak x menyerlah, aku pun beli chiffon. tapiiii masa nak beli tu lah, xder kaler peach dari low end hingga high end kedai, nagoya, kamdar, gulatis semua. aku masa tu dahlah nak cepat-cepat, last-last aku masuk gulatis kedua, baru jumpa tapi kaler peach dia memang agak terang.

sebab nak cepat + malas nak pk dah + letih, aku pun beli je. dan memang agak berbeza ngan kaler hubby tapi biarlah. malas dah nak pk.

this is my inspiration color

mine, x jadi sangat kan.
btw, aku x ada majlis bertandang sebenarnya sebab memang x plan pun nak buat majlis belah lelaki, tapi since family hubby nak jugak buat makan-makan, xkanlah aku nak pakai baju biasa kan. so aku buat lah baju ni dan boleh pakai nanti raya...haha




DAN








 for b2b, untuk wedding 2012 and 2013, pilihla color yang cair, pastel atau masam for ur wedding. mesti meletop

hijau masam, super love


gold masam, baju meletop kan

mint atau macam turqoise cair

curi dari blog rina. suka gila baju dia dan color. nude plus black. sooo elegant
cantik kan semuanya. trylah for ur wedding nanti :)



2 comments:

reena said...

I love love love all your bajuuusss! Color cantik gila laaa. Tak nampak apa kurang pun. Semua nampak perfect!

P/S: Eh, baru perasan ada pic kita laa. Hihi. Bangga plak rasanya :p

shidaidris said...

hahaha, tq reena. yeke, kita rasa macam x cantik sgt sbb lain dengan kita nak....tapi yelah kita redha jelah

kita suka gila baju akad reena. serius nampak grand