Tuesday, October 25, 2011

i watched real steel two times

ok, as everyone knows (if u followed  my blog or fb) im the one who obsessed with movie. all latest movie i wanna watch especially box office movie. i dun care other's opinion unless i already watch it myself.

 but never in my life i watch same movie for 2 times (coz aku kan dah spent banyak tengok citer so daripada mengulang cerita yang sama baik pilih movie baru kan). movie yang pernah aku tengok 2 kali sepanjang hidup ialah papadom (dah tengok tapi since my sis insist nak tengok, so temankan dia jelah).

n the second one is real steel (pun alasan yang sama temankan adik yang belum tengok lagi padahal nak tengok lagi). aku suka tengok movie yang ada pengajaran like warrior (if u watch the movie about relationship between a father and his 2 son. citer dia quite slow tapi sebab cerita dia memberi pengajaran still aku masih suka dan layan). 

 this is warrior. citer dia tentang 2 peninju adik beradik yang berebut nak dapatkan duit kemenangan.si abang nak duit kerana rumahnya hampir kena lelong manakala si adik pulak (apa ek motif si adik) untuk buktkan dia hebat kot.



 this how to train ur dragon. kisah budak yang dianggap penakut tapi akhirnya menjadi hero kerana berjaya menyelamatkan kampungnya dari serangan raksasa pembunuh dan dalam masa yang sama bersahabat baik dengan salah satu raksasa tersebut.dia punya persahabatan tu memang comel sebab itu aku suka. x tahannya orang lain semua takutkan dragon tersebut.





kalau cerita real steel pulak apa yang aku suka tentunya sebab utama ialah pelakonnya. lepas tu tengok trailer pulak macam best gila.bersemangat aku nak tengok.

apa yang aku suka ialah diorang punya lakonan antara hugh jackman dan dakota yang sangat menjadik, orang kata ada chemistry. dan robot yang bernama (atom) jugak comel amat kerana ia seolah-olah hidup dan real. ia berkenaan tentang konflik hidup hugh jackman, seorang bekas peninju yang telah melepasi zaman kegemilangan.

dia hidup di mana masa tu semua orang gila tengok robot berlwan. so demi nak meneruskan hidup, dia terpaksa buat macam-macam dan jugal dalam masa yang sama terpaksa menjaga anaknya (dakota) yang tiba-tiba muncul dalam hidupnya.

No comments: