Skip to main content

i watched real steel two times

ok, as everyone knows (if u followed  my blog or fb) im the one who obsessed with movie. all latest movie i wanna watch especially box office movie. i dun care other's opinion unless i already watch it myself.

 but never in my life i watch same movie for 2 times (coz aku kan dah spent banyak tengok citer so daripada mengulang cerita yang sama baik pilih movie baru kan). movie yang pernah aku tengok 2 kali sepanjang hidup ialah papadom (dah tengok tapi since my sis insist nak tengok, so temankan dia jelah).

n the second one is real steel (pun alasan yang sama temankan adik yang belum tengok lagi padahal nak tengok lagi). aku suka tengok movie yang ada pengajaran like warrior (if u watch the movie about relationship between a father and his 2 son. citer dia quite slow tapi sebab cerita dia memberi pengajaran still aku masih suka dan layan). 

 this is warrior. citer dia tentang 2 peninju adik beradik yang berebut nak dapatkan duit kemenangan.si abang nak duit kerana rumahnya hampir kena lelong manakala si adik pulak (apa ek motif si adik) untuk buktkan dia hebat kot.



 this how to train ur dragon. kisah budak yang dianggap penakut tapi akhirnya menjadi hero kerana berjaya menyelamatkan kampungnya dari serangan raksasa pembunuh dan dalam masa yang sama bersahabat baik dengan salah satu raksasa tersebut.dia punya persahabatan tu memang comel sebab itu aku suka. x tahannya orang lain semua takutkan dragon tersebut.





kalau cerita real steel pulak apa yang aku suka tentunya sebab utama ialah pelakonnya. lepas tu tengok trailer pulak macam best gila.bersemangat aku nak tengok.

apa yang aku suka ialah diorang punya lakonan antara hugh jackman dan dakota yang sangat menjadik, orang kata ada chemistry. dan robot yang bernama (atom) jugak comel amat kerana ia seolah-olah hidup dan real. ia berkenaan tentang konflik hidup hugh jackman, seorang bekas peninju yang telah melepasi zaman kegemilangan.

dia hidup di mana masa tu semua orang gila tengok robot berlwan. so demi nak meneruskan hidup, dia terpaksa buat macam-macam dan jugal dalam masa yang sama terpaksa menjaga anaknya (dakota) yang tiba-tiba muncul dalam hidupnya.

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…