Sunday, October 2, 2011

tudung style mana yang paling anda sukai?

selamat petang semua

aku ni nak kata fashion victim ye jugak sebab aku senang sangat terpengaruh ngan fashion semasa. contohnye tudung tapi x lah sampai nak pakai yang pelik-pelik (sebab sedar diri dah tua). kalau korang suka tengok aku pakai tudung yang mana eh. ke semua aku pakai cantik....kahkah

sebab kenapa aku tanya, sebab kebanyakan lelaki suka tengok tudung yang simple je cuma perempuan yang selalu nak pakai pelik-pelik sebab rasa macam cantik. aku pun sama. tapi still lagi aku akan pilih yang simple sebab aku memang jenis simple.

sekarang orang tengah gila balil tudung 4 segi esprecially dari tie rack. kalau korang nak tau, aku memang x suka beli tudung yang mahal. bagi aku 50rggt ke bawah is the best price. aku memang x akan beli tudung yang 50rggt ke atas walau hati teringin atau berkenan sangat-sangat sebab jenis aku,walau aku beli tudung mahal pun, xkan aku nak pakai satu tu je.

lainla kalau memang berduit, harga bukan masalah. tapi terpulang pada kemampuan lah kan. aku ni pakai tudung murah-murah je sebab tu koleksi tudung aku banyak almaklumlah tokey tudung...haha

gaya 1 = tudung sarung berawning (aku panggil ekin)

eh, nak bagitau shida ada upload tudung baru kat my business blog:)

gaya 2  = tudung 4 segi diselempangkan dan dipin...ni dulu famous gaya ni sekarang timbul balik dan tudung ni pun yang 5 tahun lepas kott

gaya 3 = tudung syria. dulu aku suka syria tapi sekarang susah gila nak  cari orang jual. aku nak jual kat orang pun susah

gaya 4 = pashmina. aku suka pashmina yang besar dan lebar. sebab boleh buat macam-macam gaya (perasan ala-ala hana tajima le teww)

gaya 5 = kalau korang nak tau kadang-kadang aku suka pakai jojet atau chiffon plain jee, serius simple n sweet

gaya 6 = tudung sama ngan gaya 2 cuma aku pakai ngan inner.

so, agak-agak gaya mana paling comel dan sesuai untuk perempuan yang x berapa muda dan x berapa comel macam aku... bagila pendapat :)

2 comments:

dd.hasnidar said...

dd suka gaya 4 & 5.
tapi series,shida cantik pakai gaya 2.nampak kiut dan sweet sgt2.ayu gitewww.

shidaidris said...

hehe...yeke. thanks dd. gaya 2 jarang-jarang je shida pakai