Skip to main content

tudung style mana yang paling anda sukai?

selamat petang semua

aku ni nak kata fashion victim ye jugak sebab aku senang sangat terpengaruh ngan fashion semasa. contohnye tudung tapi x lah sampai nak pakai yang pelik-pelik (sebab sedar diri dah tua). kalau korang suka tengok aku pakai tudung yang mana eh. ke semua aku pakai cantik....kahkah

sebab kenapa aku tanya, sebab kebanyakan lelaki suka tengok tudung yang simple je cuma perempuan yang selalu nak pakai pelik-pelik sebab rasa macam cantik. aku pun sama. tapi still lagi aku akan pilih yang simple sebab aku memang jenis simple.

sekarang orang tengah gila balil tudung 4 segi esprecially dari tie rack. kalau korang nak tau, aku memang x suka beli tudung yang mahal. bagi aku 50rggt ke bawah is the best price. aku memang x akan beli tudung yang 50rggt ke atas walau hati teringin atau berkenan sangat-sangat sebab jenis aku,walau aku beli tudung mahal pun, xkan aku nak pakai satu tu je.

lainla kalau memang berduit, harga bukan masalah. tapi terpulang pada kemampuan lah kan. aku ni pakai tudung murah-murah je sebab tu koleksi tudung aku banyak almaklumlah tokey tudung...haha

gaya 1 = tudung sarung berawning (aku panggil ekin)

eh, nak bagitau shida ada upload tudung baru kat my business blog:)

gaya 2  = tudung 4 segi diselempangkan dan dipin...ni dulu famous gaya ni sekarang timbul balik dan tudung ni pun yang 5 tahun lepas kott

gaya 3 = tudung syria. dulu aku suka syria tapi sekarang susah gila nak  cari orang jual. aku nak jual kat orang pun susah

gaya 4 = pashmina. aku suka pashmina yang besar dan lebar. sebab boleh buat macam-macam gaya (perasan ala-ala hana tajima le teww)

gaya 5 = kalau korang nak tau kadang-kadang aku suka pakai jojet atau chiffon plain jee, serius simple n sweet

gaya 6 = tudung sama ngan gaya 2 cuma aku pakai ngan inner.

so, agak-agak gaya mana paling comel dan sesuai untuk perempuan yang x berapa muda dan x berapa comel macam aku... bagila pendapat :)

Comments

dd.hasnidar said…
dd suka gaya 4 & 5.
tapi series,shida cantik pakai gaya 2.nampak kiut dan sweet sgt2.ayu gitewww.
shidaidris said…
hehe...yeke. thanks dd. gaya 2 jarang-jarang je shida pakai

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …