Skip to main content

tudung style mana yang paling anda sukai?

selamat petang semua

aku ni nak kata fashion victim ye jugak sebab aku senang sangat terpengaruh ngan fashion semasa. contohnye tudung tapi x lah sampai nak pakai yang pelik-pelik (sebab sedar diri dah tua). kalau korang suka tengok aku pakai tudung yang mana eh. ke semua aku pakai cantik....kahkah

sebab kenapa aku tanya, sebab kebanyakan lelaki suka tengok tudung yang simple je cuma perempuan yang selalu nak pakai pelik-pelik sebab rasa macam cantik. aku pun sama. tapi still lagi aku akan pilih yang simple sebab aku memang jenis simple.

sekarang orang tengah gila balil tudung 4 segi esprecially dari tie rack. kalau korang nak tau, aku memang x suka beli tudung yang mahal. bagi aku 50rggt ke bawah is the best price. aku memang x akan beli tudung yang 50rggt ke atas walau hati teringin atau berkenan sangat-sangat sebab jenis aku,walau aku beli tudung mahal pun, xkan aku nak pakai satu tu je.

lainla kalau memang berduit, harga bukan masalah. tapi terpulang pada kemampuan lah kan. aku ni pakai tudung murah-murah je sebab tu koleksi tudung aku banyak almaklumlah tokey tudung...haha

gaya 1 = tudung sarung berawning (aku panggil ekin)

eh, nak bagitau shida ada upload tudung baru kat my business blog:)

gaya 2  = tudung 4 segi diselempangkan dan dipin...ni dulu famous gaya ni sekarang timbul balik dan tudung ni pun yang 5 tahun lepas kott

gaya 3 = tudung syria. dulu aku suka syria tapi sekarang susah gila nak  cari orang jual. aku nak jual kat orang pun susah

gaya 4 = pashmina. aku suka pashmina yang besar dan lebar. sebab boleh buat macam-macam gaya (perasan ala-ala hana tajima le teww)

gaya 5 = kalau korang nak tau kadang-kadang aku suka pakai jojet atau chiffon plain jee, serius simple n sweet

gaya 6 = tudung sama ngan gaya 2 cuma aku pakai ngan inner.

so, agak-agak gaya mana paling comel dan sesuai untuk perempuan yang x berapa muda dan x berapa comel macam aku... bagila pendapat :)

Comments

dd.hasnidar said…
dd suka gaya 4 & 5.
tapi series,shida cantik pakai gaya 2.nampak kiut dan sweet sgt2.ayu gitewww.
shidaidris said…
hehe...yeke. thanks dd. gaya 2 jarang-jarang je shida pakai

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.