Skip to main content

boleh x jangan jadi keyboard/keypad warrior?

hi perempuan yang perasan comel aau lelaki yang perasan hensem

entry ni dah lama aku nak buat tapi x terbuat disebabkan asyik tertangguh je so malam ni aku nak tulis jugak. ni berkenaan orang yang suka sangat bagi nasihat walau x kena tempat dan orang x mintak pun. aku tengok dalam dunia blogging/internet ni ramai betul suka bagi ceramah percuma padahal entry atau tajuk xder kaitan maksudnya suka betul out of topik sebab nak tunjuk bagus padahal perasan bagus

senang cerita baik aku terus terang:

antara contohnya: hanis zalikha ada up entry  (http://inibelogsaya.blogspot.com/2011/10/two-girls-in-jakarta-city.html ) pasal percutian ke jakarta. cuba korang baca komen yang ditulis. banyak kan komen tentang hanis pakai short. yeeeeeeeeeeee, aku tau niat korang baik tapi perlu ke bagi ceramah agama macam tu. hanis memang x akan reply komen korang tu sebab yelah korang kan lagi bagus dari dia.

boleh x jangan bagi nasihat tentang aurat/ agama dan sebagainya. dah dia nak pakai short, biarlah dia. dia dah besar dah tau pk (dan tolonglah jangan bagi ayat kami cuma mengingatkan dan bagi hadith kat aku). aku tau pasal tu tapi bukan dalam blog orang, kalau nak nasihat anta email atau buat entry kat blog sendiri. blog hamka (keretamayat) pernah datang blog orang dan bagi nasihat, PERNAH?

antara ayat2 pengkomen yang bagi aku pedas "tutuplah aurat anda, ajal tu bila-bila masa je boleh menjemput" macam tu lah lebih kurang ayat dia. pedas wooo, pedas gila kot. so macam kononnya dia nak bagi nasihat tapi dia x sedar yang sebenarnya telah buat satu benda yang X PERLU pun. sbb kenapa entri tu berkenaan percutian, kalau hanis nak pakai bikini sekalipun biaq pi la sbb itu llife dia

aku sebenarnya meluat tengok orang yang suka bagi nasihat percuma ni sebab banyak juga blog yang aku baca yang tulisan diorang agak kasar. mula-lah ramai pengkomen yang nak bagi tarbiyah percuma. pelik betul aku.x tahannya kalau klik kat nama samada blog not exist, user not found atau paling bacul anonymouse. contoh like blog lady rara, blog dia pun aku suka baca. dia pun sampai disable komen sebab x larat every entry ada je tukang komen bagi nasihat.

sama jugak blog izdiyani, sampai disable komen sebab banyak sangat haters. sebenarnya korang-korang semua ni pengecut kat luar kan. kalau korang jumpa kat luar perempuan cantik yang seksi, budak sekolah ponteng dan hisap rokok waktu sekolah, couple tengah beromen, lelaki (suami) tengah tengking isteri dia depan orang ramai,  ada korang tegur dan peduli?

ada korang pergi bagi nasihat, ada korang pergi bagi tarbiyah atau ceramah percuma. sorang punx ada sebab sepanjang aku hidup, aku x pernah jumpa pun orang bagi nasihat pada2 orang ni paling-paling semua pakat tengok dan jeling. tapi nak menegurnya HARAAAAAAMMMMM X ADA.

so, memang ah korang ni keyboard/keypad warrior je. boleh jalan dah. x suka blog orang tu jangan baca, x suka entri jangan baca, banyak je blog/entry yang aku x suka tapi dalam hati jelah. malas nak komen melainkan ianya related.

memang ah korang boleh cakap suka hatila nak komen apa tapi kalau pegi rumah orang, hormatlah sikit kat TUAN RUMAH, faham semua


nilah sebenarnya korang kan...haha

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …