Saturday, October 22, 2011

boleh x jangan jadi keyboard/keypad warrior?

hi perempuan yang perasan comel aau lelaki yang perasan hensem

entry ni dah lama aku nak buat tapi x terbuat disebabkan asyik tertangguh je so malam ni aku nak tulis jugak. ni berkenaan orang yang suka sangat bagi nasihat walau x kena tempat dan orang x mintak pun. aku tengok dalam dunia blogging/internet ni ramai betul suka bagi ceramah percuma padahal entry atau tajuk xder kaitan maksudnya suka betul out of topik sebab nak tunjuk bagus padahal perasan bagus

senang cerita baik aku terus terang:

antara contohnya: hanis zalikha ada up entry  (http://inibelogsaya.blogspot.com/2011/10/two-girls-in-jakarta-city.html ) pasal percutian ke jakarta. cuba korang baca komen yang ditulis. banyak kan komen tentang hanis pakai short. yeeeeeeeeeeee, aku tau niat korang baik tapi perlu ke bagi ceramah agama macam tu. hanis memang x akan reply komen korang tu sebab yelah korang kan lagi bagus dari dia.

boleh x jangan bagi nasihat tentang aurat/ agama dan sebagainya. dah dia nak pakai short, biarlah dia. dia dah besar dah tau pk (dan tolonglah jangan bagi ayat kami cuma mengingatkan dan bagi hadith kat aku). aku tau pasal tu tapi bukan dalam blog orang, kalau nak nasihat anta email atau buat entry kat blog sendiri. blog hamka (keretamayat) pernah datang blog orang dan bagi nasihat, PERNAH?

antara ayat2 pengkomen yang bagi aku pedas "tutuplah aurat anda, ajal tu bila-bila masa je boleh menjemput" macam tu lah lebih kurang ayat dia. pedas wooo, pedas gila kot. so macam kononnya dia nak bagi nasihat tapi dia x sedar yang sebenarnya telah buat satu benda yang X PERLU pun. sbb kenapa entri tu berkenaan percutian, kalau hanis nak pakai bikini sekalipun biaq pi la sbb itu llife dia

aku sebenarnya meluat tengok orang yang suka bagi nasihat percuma ni sebab banyak juga blog yang aku baca yang tulisan diorang agak kasar. mula-lah ramai pengkomen yang nak bagi tarbiyah percuma. pelik betul aku.x tahannya kalau klik kat nama samada blog not exist, user not found atau paling bacul anonymouse. contoh like blog lady rara, blog dia pun aku suka baca. dia pun sampai disable komen sebab x larat every entry ada je tukang komen bagi nasihat.

sama jugak blog izdiyani, sampai disable komen sebab banyak sangat haters. sebenarnya korang-korang semua ni pengecut kat luar kan. kalau korang jumpa kat luar perempuan cantik yang seksi, budak sekolah ponteng dan hisap rokok waktu sekolah, couple tengah beromen, lelaki (suami) tengah tengking isteri dia depan orang ramai,  ada korang tegur dan peduli?

ada korang pergi bagi nasihat, ada korang pergi bagi tarbiyah atau ceramah percuma. sorang punx ada sebab sepanjang aku hidup, aku x pernah jumpa pun orang bagi nasihat pada2 orang ni paling-paling semua pakat tengok dan jeling. tapi nak menegurnya HARAAAAAAMMMMM X ADA.

so, memang ah korang ni keyboard/keypad warrior je. boleh jalan dah. x suka blog orang tu jangan baca, x suka entri jangan baca, banyak je blog/entry yang aku x suka tapi dalam hati jelah. malas nak komen melainkan ianya related.

memang ah korang boleh cakap suka hatila nak komen apa tapi kalau pegi rumah orang, hormatlah sikit kat TUAN RUMAH, faham semua


nilah sebenarnya korang kan...haha

No comments: